Rådgivning

Rådgivning

Våre ansatte kan mye om det meste når det kommer til restaurering og nybygg. Dette vil vi kunne dele med deg – eller at vi kobler deg opp med andre fagmiljøer som kan hjelpe deg med ditt byggeprosjekt. Ikke nøl - ta kontakt med Trehuseksperten.

Her er noen tips fra oss

La treet puste!

Husk at hus av tre må puste – smører du dem både innvendig og utvendig har tømmerhus en lei tendens til å kveles og råtne opp mye raskere enn om du lar sol og vind tørke veggene. Vi anbefaler ikke malingstyper med mikroplastinnhold. Husk også at det er større slitasje på værveggen – der sol og vind får stå på. Skal du gjøre noe kan det være at du tar disse veggen oftere enn de andre på huset ditt.

Et godt hus – bygd av gode materialer trenger ikke så mye vedlikehold. Gjør det enkelt. De som maler hytta eller huset hvert tredje år – har for lite å gjøre. Lev livet, ta en øl, lag en god middag på terrassen med kona og leik med barnebarna – ikke mal hytta di for ofte. 

Det er bedre å pass på at det ikke vokser alt mulig opp etter mur og vegg -at det ikke vokser busker og trær inntil hytta og at husets skyggesider får anledning til å tørke opp. 

Pass på at overflatevann, takrenner og nedløp ledes bort fra huset - da har du gjort det meste.

Litt om vedlikehold av vegger med panel

Det gjør ingen ting om panelveggen din blir litt skjoldete. Det er livets gang -  og vi blir alle sammen litt skjoldete, både håndverkere og eiere. God panel og gode materialer tåler utrolig mye og med en litt nennsom penselføring med god linoljemaling eller tjære er det ofte nok til å holde råte og fukt unna. Er det krise kan vi legge inn et beslag eller andre hjelpetiltak - også får panelene skiftes ut når den tid kommer.

Takutstikk

Skal du bygge nytt så vurder å få laget et større takkutstikk enn vanlig.  Det er ikke å komme bort fra at vi får og kommer til å få mere ruskete vær, ofte store mengder nedbør på en gang – og da er det greit å unngå mye fuktighet på veggen. 

Dører og vinduer

Med litt god planlegging kan du kjøpe inn dører og vinduer til huset ditt på ulike Outlett butikker, Finn, eller på gjenbruksbutikker. Her kan du spare en del kroner.

Dette gjelder spesielt når du skal bygge deg en sommerstue, anneks, grillhus eller drivhus. Dette blir som å starte litt i andre enden av prosjektet – men hvis du bygger av stav/ grov firkant – kan det meste passes inn i konstruksjonen.

Ta kontakt med Trehuseksperten – så kan vi planlegge litt….

Bildegalleri

Bestill en befaring

Klar for å jobbe sammen?

Kontakt oss