Lafta bolighus

Lafta bolighus

Har du lyst på et hus som puster, som lever, som krever lite vedlikehold og har et godt inneklima. Hvorfor velger du ikke et laftet hus?

Vi bruker gode materialer og tømmer. Huset ditt blir laftet i vår laftehall i Vågå – og du kan komme og se på byggeprosessen, hilse på håndverkerne – eller prøve deg håndhøvling av åser og forsøke å hogge laft på eget hus.

Vi bruker mose eller lin – som isolasjon mellom laftestokkende. isolasjon kan dra til seg vann, men mose og lin har evnen til å kvitte seg med fuktighet. Etasjemose, som vi plukker i skogen, har vært brukt i over 1000 år som isolasjonsmateriale. Det er et naturlig isolasjonsmateriale som konserveres i huset og bidrar til at huset puster.

Du kan tegne huset ditt selv – eller du får en arkitekt til å hjelpe deg. Våre håndverkere vil sikkert også ha noen innspill til dine byggeplaner før vi setter prosjektet ditt i gang. Husk du kan bygge ulike deler av huset i tømmer og bygge det sammen med stavkonstruksjon eller en stav konstruksjon med et laftet røste. Dermed kan du bygge huset ditt etappevis – med et laftebygg om gangen. Alt kan tilpasses med god planlegging. På denne måten kan du lettere tilpasse huset ditt til den tomten du har, solgangen og utsikten fra kjøkkenvinduet. Ta kontakt med Trehuseksperten – så skal vi bygge huset ditt.

Bildegalleri

Bestill en befaring

Klar for å jobbe sammen?

Kontakt oss